fbpx Skip to main content
search
0
Tuan Zakkirun bersama isteri Latifah Munirah yang juga platinum Dr Roket

“Open your eyes before open your mouth” kata-kata pembuka yang diutarakan oleh Dr Roket pada episod 478 RMR kalini. Dr Roket menyatakan manusia lebih cenderung untuk memberikan komen yang skeptical tanpa mengenai apakah yang ditawarkan oleh program-program Dr Roket. Pada episod kalini, DR Roket bersama dengan saudara Zakkirun Abdullah iaitu pelajar PhD dari Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dalam bidang Health Science.

 Kemanisan perjalanan PhD beliau bertemu dengan Dr Roket adalah apabila isteri beliau juga yang mengambil PhD memberi 2 tiket untuk ke program Nak Ubah Tesis (NUT) Dr Roket. “Walaupun bersama dengan isteri mengambil PhD, berasa masih tidak cukup untuk menyiapkan tesis kerana hanya berada dalam circle yang sama”, kata beliau. Walaupun tidak pernah tahu perihal Dr Roket ini, beliau menanamkan dalam minda bahawa perlu datang ke program tersebut dengan minda yang positif.

Keberkesanan yang dialami ketika program NUT, beliau dan isteri memutuskan untuk mengikuti Platinum Premier. Mengikuti program Dr Roket atas talian tidak menghalang Zakkirun untuk cemerlang dalam menyiapkan 3 kali draf tesis. Strategi Dr Roket ajarkan sangat bermanfaat kepada perjalanan tesis mereka. “Bila join NUT, RIC, sentiasa contact dengan rakan platinum lain, baru nampak jelas tesis tersebut”. Inilah kumpulan yang memberi suasana yang positif dalam menyiapkan tesis. Ilmu mereka dalam bidang lain seperti kemahiran slaid dan lain-lain memang membantu sekiranya mereka bertanya kepada ahli platinum lain.

Sebelum mengikuti NUT hanya 18 mukasurat sahaja yang dapat disiapkan oleh beliau. Terkini setelah mengikuti program Roket dari NUT sehinggalha ke RIC 2 beliau sudah menyiapkan sebanyak 975 mukasurat pada draf ke 9 tesis beliau. Ini membuktikan bahawa kesan daripada mengikuti program Dr Roket sangat berhasil!!!

Bila ditanyakan kepada beliau adakah Dr Roket ini adalah pakar motivasi, beliau menyatakan hanya 10 hingga 20 peratus sahaja. “Dr Roket ini adalah pakar dalam membangkitkan strategi pengurusan tesis, membangkitkan aspek rohani, aspek minda, aspek ritual, aspek kehidupan, mengajar bagaimana menjaga hubungan baik dengan sv, ibu bapa. Bagi saya, Dr Roket lebih kepada life mentor untuk saya”.

Antara perubahan yag dialami oleh beliau setlah mengikuti program Dr Roket, beliau lebih rajin bangun malam, solat subuh di masjid. Perubahan tersebut sangat membantu dalam membina diri yang lebih baik sebagai manusia. Beliau mengatakan sesiapa yang masih ingin mengikuti program Dr Roket perlu datangan dengan minda yang positif untuk menerima ilmu. Sesiapa yang masih skeptical boleh menghubungi peserta platinum yang sudah berjaya.

Sesiapa ingin maklumat lanjut mengenai Dr Roket boleh mengikuti telegram Dr Roket di DrRoket >> https://t.me/drroket


🔊20 HARI LAGI SEMINAR VIRTUAL NUT. Simpan tarikh anda 27-29 Ogos 2021 okay 📌🗓
.
Pastikan anda menjemput kenalan untuk menyertai seminar NUT dan dapatkan peluang mendapatkan TIKET PROMOSI ini dengan melayari » https://drroket.com/seminar-nak-ubah-tesis-nut/

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x