Seminar

Nak Ubah Tesis (NUT)

Seminar Khas Untuk Anda yang Kategori Super Sibuk, Banyak Komitmen Tapi Sedang Sambung Master PhD.

Siapa lagi pelajar Master Ph.D yang nak dapatkan Blueprint Dr R.O.K.E.T yang dah bantu lebih 50.000++ pelajar untuk meroketkan tesis dan pengajian mereka lebih luar biasa daripada sebelum ini?

Akhirnya, For the 1st time

Rahsia bagaimana meroketkan tesis anda 2-3 ganda & urus masa dengan pelbagai komitmen bakal didedahkan!

Dan berita baiknya, ianya sangat sangat diperlukan oleh anda, terutamanya bagi anda yang superrr sibuk atau:

Dah Lama Tak Selesai

Sambung Master PhD Dah Lama Tapi Selalu Krik Krik?

Tak Focus

Selalu Rasa Lost, Blur… Tak Boleh Nak Focus Bila Writing?

Banyak Komitmen

Banyak Sangat Komitmen Sampai Tak Menang Tangan Nak Buat Semua?

Takut

Takut Lagi Lama Tangguh, Kang Kena Terminate?

Dan Sebab Itulah, Anda Perlu Mempelajari Strategi-Strategi Dan Teknik-Teknik TERBARU Di Dalam Program Terbaru DR Roket!

Ya kita bakal menggemparkan dan menggempurkan! Ia bakal mengubah “segala-galanya” untuk diri anda! InsyaAllah!

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Daftar ke Seminar Virtual Nak Ubah Tesis

Jangan tunggu nanti, roketkan diri anda, tesis anda, sekarang juga. Fast Action, Fast Result.

Saya berminat untuk daftar NUT

Sebelum Ini, Anda Dah Sambung Belajar Dari Sekolah, Degree Bertahun2...Dah Lalui Macam-Macam ‘Musim Suka’ ‘Musim Duka’ Dah Berkali2...Mungkin Sebelum Ni Komitmen Tak Banyak Sangat, Tapi Sekarang Ni Anda Rasa Lain Macam... Sejak Sambung Master PhD Komitmen Semakin Bertambah.

It’s okay… Relax…

Anda Perlu Komitmen

Komitmen pada family, suami, isteri, anak-anak, kerja, study… dan macam-macam lagilah! Nak dapat balik momentum tak sibuk sangat macam zaman dulu dah rasa susah, inikan pula nak kekalkan ‘result’ dan “momentum’ menulis thesis supaya meroket? Masa semakin berjalan… thesis tak berapa nak jalan… Aduh.. Rasa give up dah dan rasa nak quit saja!

Macam-macam cara dah buat nak urus masa, urus tesis, urus study, urus itu ini, tapi masih rasa lost dan tak tahu nak start dari mana nak kemana.

Anda Perlu Orang yang Betul

Jika anda masih lagi fikirkan anda sukar cari masa untuk fokus menulis tesis, saya nak anda HENTIKANNYA! Anda BOLEH! Sebenarnya, anda hanya perlukan “orang yang betul” yang akan explain bagaimana caranya kepada anda.
Pernah tak, sebilangan ‘SV’ ‘kawan-kawan PG’ kata:

“Lagi lama belajar, lagi bagus, lagi matang…”
“Lagi lama buat thesis, lagi boleh ubah dunia, lagi nampak bijak…”
“Nak kalut buat cepat-cepat buat apa?”

Stop… Tarik nafas… Hembus…

Anda Ada Pilihan

Macam macam mereka perkatakan… Mereka ada alasan tersendiri berkata sedemikian, tapi ianya TAK BETUL!
Jika anda pernah terfikir, bahawa mereka mungkin sengaja cakap begitu kerana berdasarkan pengalaman silam yang mereka lalui… Mungkin mereka nak anda rasai perkara yang sama… HAKIKATNYA, anda ada pilihan untuk melalui perkara yang sama atau sebaliknya…

Roketkan Diri Anda, Tesis Anda

Tapi, Dr Roket takkan macam tu… No no no! Saya nakkan anda BETUL-BETUL SEDUT ILMU PROVEN SUCCESS kali ini! Sebab itulah, saya sampaikan info ini kepada anda sekarang, supaya anda bukan saja boleh meroketkan diri anda, tesis anda, hidup terurus walaupun dengan komitmen yang macam-macam tu. Yang paling penting, tesis dan hidup yang krik krik itu akan merubah sebelum berakhirnya tahun ini! Saya serius…

Apa Yang

Dr. Roket Bantu?

Thesis Management Pengurusan Diri Pengurusan Komitmen Pengurusan Maklumat dan Banyak Lagi

Baca dengan teliti

Anda Layak Hadir Jika:

Anda orang yang tersangkut lama menulis thesis

Anda selesai subjek dengan jayanya, tapi bila sampai bab tesis, berkurun dan berchenta nak habiskan... Hmm apa isu masalah sebenarnya ek? Sebenarnya tentang pengurusan. Mungkin anda perlu upgrade ilmu pengurusan. Jika tesis anda sudah diperam lama, dan tak mahu ianya menjadi “pekasam" - Anda PATUT HADIR !

Anda orang yang sedang sambung master / PhD, tapi bermasalah atau kritikal!

Kadang-kadang bukan sebab otak kita tak pandai, bukan CGPA tak power… Tapi cara urus pengajian yang salah sejak dari awal akibat dari salah step sikit sahaja… Kalau anda tak nak di "terminate" … Anda LAYAK HADIR !

Anda adalah orang bekerja yang minat mahu sambung belajar

Zaman study dah tinggal lama.. rasa berkarat dah kepala nak sambung balik.. Aduh… So, anda LAYAK HADIR !

Anda adalah supervisor (Penyelia) yang mempunyai pelajar seliaan dibawahnya

Penyelia yang sudah tak larat dengan karenah student yang macam-macam. Alasan sibuklah, banyak komitmenlah. Nak tahu teknik dan formula mudah untuk student datang mengadap tanpa kita yang follow up? Anda layak hadir ataupun minta sahaja student tu hadir.

Anda adalah final year student

Kalau dalam minda anda rasa susah nak sambung Master PhD, banyak halangan atau dilema, nak kahwin ke belajar, nak belajar ke kerja. Kalau sambung nanti sibuk macam mana? Kalau anda terfikir begitu, anda LAYAK HADIR !

Anda orang yang sedang sambung master / PhD, tak bermasalahpun, tapi nak cepat habis!

Saya ok je..tak ada masalah pun.. tapi saya nak sangat tahu macam mana nak habis cepat ni! Rasa macam dah lama… Itu anda memang dah sangat LAYAK HADIR !

Cikgu-cikgu yang mahu / sedang Sambung Belajar

Kita yang mengajar tak sama apabila bergelar pelajar. Apatah lagi pelajar pasca siswazah. Walaupun kita adalah tenaga pengajar, tapi lebih baik anda belajar dari terhantuk baru nak pergi belajar. Kurangkan risiko buat silap dengan belajar dulu. Kalau anda bersedia nak belajar, Anda LAYAK HADIR !

PTD / Staff Goverment yang mahu / tengah sambung belajar

Ada teori mengatakan masa terbaik sambung pengajian ketika ekonomi merudum. Sebab bila kita dah selesai pengajian insya Allah ekonomi dah ok. Ha ketika itu sijil kita amat-amat memberi keuntungan. InsyaAllah cerah masa depan. Tapi bila dah masuk kerja nak mula balik belajar ni, rasa krik krik! Kalau anda rasa begitu, Anda LAYAK HADIR !

Geng-geng usahawan yang mahu sijil master dan gelaran Dr secara halal

Ada yang kata sijil tak penting, yang penting buat duit, yang penting jadi jutawan.. Betul, tak salah.. Tapi jika anda seorang usahawan yang mahu upgrade diri, yang ada banyak pengalaman dalam dunia LAPANGAN & mahu abadikan pengalaman bersama dunia SUKATAN, Malah mahu membina kredibiliti sebagai usahawan jutawan yang bergelar Dr secara halal, Anda LAYAK HADIR !

Ibu-ibu yang nak / sedang sambung master / PhD

Hati-hati… Jangan disebabkan kita bergelar ibu berpendidikan tinggi, anak-anak dan suami terabai. Kononya kita sibuk sampai tak sempat. Masak pun tak (dengan alasan, masak bukannya wajib pun), baju pun bertimbun-timbun, rumah tak terurus, nak didik anak lagi, nak buat itu-ini.. Kalau anda rasa nak uruskan sebaik mungkin tanpa abaikan apa yang sangat penting dan insan-insan penting dalam hidup anda… Anda LAYAK HADIR !

Motivator, trainer, fasilitator, coach, speaker & seumpamanya

Anda ada pasang niat mahu ada sijil Master dan Ph.D. Bila dapat gelaran Dr. itu lain seninya! Lain auranya! Apatah lagi anda yang terlibat untuk bercakap di khalayak ramai!… Kalau anda rasa itu sangat penting untuk membina kredibiliti dan tahap keyakinan diri sendiri dan orang lain terhadap anda… Anda LAYAK HADIR !
Baca dengan teliti

Anda Tak Layak Hadir Jika:

Senang cakap jangan bandingkan saya dengan orang lain!

Kalau anda selalu cakap "jangan compare saya dengan orang itu ini". Kalau anda rasa hidup anda memang sudah ditakdirkan begitu dan tidak mahu berusaha untuk perbaiki mana yang lompong (ikhtiar), jadi tidak perlu hadir. Kekalkan hidup dan pemikiran anda hanya semata-mata "berserah pada takdir" bersama 1001 alasan.

Tak boleh percaya

Kalau anda rasa apa yang Dr Roket share ni tidak boleh dipercayai, teruskan dengan kepercayaan anda itu. Ya, anda tidak perlu hadir. Jangan buang masa anda. Sebab syarat untuk hadir adalah "Jangan percaya, tapi buat sahaja STRATEGI, TEKNIK, SKILL & RAHSIA yang disuruh".

Merasa Saya dah tahu

Kalau anda sudah tahu strategi, skil, teknik, rahsia orang sibuk boleh GBT atau GOT, anda tidak perlu hadir dan belajar. Anda boleh apply terus atau ajar orang lain pula.

Anda sudah banyak ikut sertai program

Kalau anda rasa sudah terlalu banyak program academic writing, seminar etc yang anda join dan anda rasa sudah cukup ilmu itu untuk diamalkan, silakan. Anda tidak perlu hadir.

Anda tidak suka GBT/GOT

Kalau anda memang target tak mahu Graduate Before Time (GBT) atau Graduate On Time (GOT) dan rasa annoying kenapa nak rushing habis awal-awal ni? Jadi, seminar ni memang tidak sesuai untuk anda. Jadi, tidak perlu hadir.

Anda tidak mahu upgrade ilmu

Kalau anda tak mahu upgrade ilmu pengurusan, anda rasa sudah tahu serba serbi, anda tak perlu hadir.

Anda suka bayar yuran lebih

Kalau anda suka untuk bayar yuran "for nothing", tambah semester pun pada anda it's ok, jadi, tidak perlu hadir. Sebab lepas balik dari seminar ni dan anda buat dan ikut seperti yang disarankan, anda akan terpaksa GBT atau GOT.

Anda ada perasaan ego sombong

Kalau dalam diri anda ada perasaan ego, sombong tidak perlu belajar dari orang lain, aku dah tahu semua, jadi tidak perlu hadir. Syarat untuk hadir ke seminar ni adalah ibarat "gelas kosong". Supaya anda balik dengan gelas yang terisi penuh.

Anda rasa seminar ini adalah scam

Kalau anda rasa seminar ini adalah Scam, bukannya betul pun, saya nasihatkan anda tidak perlu hadir.

Anda tidak percaya boleh GBT/GOT

Kalau anda tidak yakin dan percaya anda boleh GBT atau GOT (syarat anda balik buat dan buat) so, tidak perlu hadir. Teruskan dengan ketidakpercayaan anda tadi. Biar kawan anda yang hadir dan habis awal dari anda. Kemudian baru boleh percaya.

Anda tidak banyak komitmen

Kalau anda tidak banyak komitmen, tiada masalah, dah boleh urus diri, keluarga, kerja, pengajian, tesis, masa dan apa dalam pengurusan, jadi tidak perlu hadir.

Anda tak mahu sambung master / PhD

Kalau anda tidak mahu sambung Master PhD, jangan buang masa, anda memang tidak perlu hadir.

Anda tidak suka perubahan

Kalau anda jenis yang tidak suka lakukan perubahan pada diri, keluarga, kerjaya, pengajian Master PhD, tidak perlu hadir. Sebab kalau anda hadir, hidup anda akan berubah menjadi orang baru insyaAllah!

Anda tidak sibuk

Kalau anda jenis bukan orang sibuk dan tidak banyak komitmen, anda tidak perlu hadir. Seminar ini akan tunjukkan cara dan strategi orang sibuk boleh GBT atau GOT.

Anda lebih suka berada dalam "lonely planet"

Kalau anda jenis yang suka duduk sorang-sorang masa tengah sambung Master PhD ni, seminar ini tidak sesuai untuk anda. Saya nasihatkan jangan datang. Disini anda akan berjumpa ramai kenalan yang berada dalam situasi hampir sama seperti anda.

Jom Dengarkan

Apa Kata Mereka Yang Pernah Menyertai Seminar Nak Ubah Tesis (NUT).

Anda dalam tempoh Master dan PhD ? Nak sambung master atau sambung Phd tapi sibuk bekerja, tak tahu cara buat penulisan tesis sebenar

Saya berminat untuk daftar NUT

Dr. Shikin Marzuki

Platinum Dr. Roket

Alhamdulillah.terima kasih bnyk2 Dr. atas ilmu yg diajar oleh Dr. Balik dari RIC 2, berangan nk ke oversea, alhamdulillah Allah izinkan. Paling best bentang paper di congress besar with fully sponsor.. alhamdulillah.sape kata Dr. ajar tentang siapkan tesis phd je, life kami pun berubah 500% ..jutaan terima kasih kepada Dr. Roket, Dr. Mar, tim Dr. Roket dan semua keluarga besar (RPC) Dr Roket.

Apa Kata Platinum Dr Roket

Nur Hidayah Ahmad

Platinum Dr. Roket

Alhamdulillah... terima kasih Allah... sekarang ni baru sy nampak cahayanya... cahaya yg menunjukkan sy bagaimana menguruskannya... walaupun sy masih lg eksperimen dgn ilmu ini, tp sy sgt syukur dan terima kasih kerana telah dipertemukan dgn Dr ROKET...
Fast Action, Fast Result

Banyak Lagi Feedback Mereka
Di WhatsApp, Telegram Dan Social Media

Sangat Berkesan Sehingga Mereka Memberikan Testimoni Terus Melalui WhatsApp, Telegram Dan Juga Melalui Social Media

Dr Roket @ Media

“Journey siap 1st draft thesis seawal 1 Minggu Anda bermula disini…START IT RIGHT!”

Kenapa Dr. Roket?

Dr. Roket

GURU MASTER PHD STRATEGIST NO. 1 MALAYSIA

TELAH MEMBANTU RIBUAN PELAJAR

Alhamdulillah, Dr Roket telah membantu lebih 1271 orang pelajar Master Ph.D didalam siri kelas, seminar, group coaching, personal coaching berkaitan pengurusan.

PERTAMA DI MALAYSIA

Ini adalah seminar pengurusan Master Ph.D yang PERTAMA di Malaysia dan telah bermula sejak hujung tahun 2016.

PELBAGAI LATAR BELAKANG PELAJAR

Mereka yang pernah hadir ke program Dr Roket terdiri dari pelbagai latarbelakang bidang dan pengajian. Alhamdulillah inilah antara Networking & Networthking mahal yang ada. Mereka juga terdiri daripada pelbagai latar belakang pekerjaan; Pelajar PG, Guru, Guru Besar, Guru Kaunseling, Pensyarah, PTD, Selebriti.

COACH, SPEAKER , TRAINER, & AUTHOR

Penulis & penerbit buku2 dalam buku umum motivasi islami, berkaitan dunia Master Ph.D seperti “9 Formula Meroketkan Master Ph.d”, Research Diary PERTAMA di Malaysia dan Dunia iaitu “RRD-Roket Research Diary”
50
Buah

Buku

dalam bidang Pengurusan Tesis dan berkaitan Dunia Master PhD.

Apakah Yang Bakal Anda Pelajari?

APA MAKSUD N.U.T NI SEBENARNYA?

N.U.T – Nak Ubah Tesis, Yang Merupakan Kombinasi Skil Strategi Dan Teknik Hanya Untuk Orang-Orang Sibuk Dan Bergelar Pelajar Master Ph.D Sahaja.

Kalau Anda Kategori Tidak Sibuk Walaupun Sedang Sambung Master Ph.D, Program Ini Bukan Untuk Anda. Selain Dr Roket, Ada 1 Lagi Tetamu Istimewa Yang Akan Berkongsi RAHSIA Mereka G.B.T Dan G.O.T!

Antara 3 ‘SENJATA’ UTAMA Yang Belum Pernah ‘Dihidangkan’ Dimana-Mana Tempat Yang Bakal Membuatkan Tesis Dan Diri Anda Meroket ! Kena Guna Senjata Asas Ni. Kita Kan Nak Nak Ubah Tesis!!!!

3 SECRET WEAPON N.U.T BAKAL DIDEDAHKAN!

SECRET #1: FOCUS LINE

Lebih 5+1 Cara MUDAH TAPI PANTAS Bagaimana Untuk KEKALKAN MOMETUM Dan FOKUS WRITING —> Cara Ini Akan Membuatkan Otak Anda Sentiasa Ligat Berfikir Dan Anda Sendiri Tak Menang Tangan Nak Tulis!

SECRET #2: G.B.T FLOW

Bagaimana Anda Boleh Bina Dan Setkan Flow Anda Sendiri Supaya Anda Clear Sejak Dari Awal … Kaedah Yang PROVEN, PRAKTIKAL & SIMPLE TO USE, Tidak Kira Anda Masih Baru Mendaftar Atau Sudah Lama Mendaftar.

SECRET #3: TIME BOMB

Bagaimana Mengurus Masa Antara Master Ph.D Dan Aktiviti, Komitmen Dan Apa Yang Penting Dalam Hidup Anda, Atau Apa Yang Anda Nak Lakukan Dalam Hidup Anda Supaya Tidak Tersasar. AMAZING…

ANTARA MODUL N.U.T YANG BAKAL DIDEDAHKAN!

MODUL #1 – FORMULA S.I.B.U.K

Bagaimana Formula S.I.B.U.K ini mampu menguruskan kesibukan anda untuk boleh menulis.

MODUL #2 – FORMULA S.I.A.P

Formula ni akan bantu anda macam mana boleh siap tesis. Sibuk macam mana pun, kalau tahu formula S.I.A.P ni insyaAllah boleh siap! Target nak siap kan?

MODUL #3 – TEKNIK FOKUS

Saya akan ajar teknik fokus. Yalah dengan komitmen macam-macam nak bagi fokus tu kadang.. tuuut…

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Nak Ubah Tesis (NUT) 

Anda berminat menyertai
Seminar Virtual Nak Ubah Tesis?

Hubungi Tim Dr Roket Sekarang »

Saya berminat untuk daftar NUT

Nisa

+6019 478 8003

Aisyah

+6019 458 8003

Nazeefa

+6018 248 6003

Tn. Meor

+6018 221 4876