fbpx Skip to main content
search
0

“Alhamdulillah sepanjang proses saya menjadi platinum sangat membantu pengajian PhD saya” ayat yang sangat disyukuri bila bangsa postgrad suka dan menghargai program Dr Roket ini.

Ustazah Nur Hanisah Mohd Nor Afandi mengatakan sebelum berjumpa dengan proses Dr Roket beliau sentiasa berasa lemau, tak bersemangat dan tidak mempunyai masa. Beliau juga katakan bahawa beliau alami stress yang sangat parah sehingga terpaksa menerima terapi sebelum berjumpa dengan Dr Roket.

Malah beliau juga tak dapat menguruskan antara keluarga, kerjaya dan juga tesis. Beliau menjelaskan bahawa walaupun beliau mendaftar untuk full time PhD tetapi beliau bekerja kerana tidak menerima apa pun biasiswa.

“Bila join program Dr Roket banyak bantu beliau untuk bantu saya kembali ceria dan dapat bantu manage benda-benda lain” ujar Ustazah Nur Hanisah. Beliau sedari selepas ikuti Dr Roket, beliau dapati kerjaya berjalan dengan lancar dan tesis pun dapat disiapkan dengan baik.

Beliau menambah bahawa antara benda utama yang beliau belajar daripada Dr Roket adalah berkaitan pengurusan diri, pengurusan keluarga dan yang pasti pengurusan semua aspek. Agar perjalanan hidup beliau stabil dan seimbang, beliau akan melihat semula apa yang telah diajari oleh Dr Roket    

Ramai orang yang kononnya mengatakan bahawa mereka boleh bertahan walaupun tiada mentor tetapi berbeza bagi Ustazah Nur Hanisah baginya bila ada mentor ia seakan ada lonjatan ataupun shortcut untuk bantu kita dalam PhD.

“Sebelum saya daftar platinum, kita memang akan cakap bahawa ambil PhD ini lonely” ujarnya. Oleh beliau merasa daripada terus berada dalam fasa begitu, ikut program Dr Roket lagi-lagi platinum kerana anda memang takkan berasa rugi bila dah mendaftar jadi platinum.

Bayangkan sahaja, beliau ikuti platinum sebelum mendaftar PhD lagi. Sangat berkesan tindakan yang dilakukan oleh Ustazah Nur Hanisah kerana semasa sem 2 beliau telah hantar proposal dan sem 4 beliau telah mula kumpul data. Pensyarah beliau pun nampak bahawa perkembangan beliau dalam tesis PhD sangat cepat.

Malah bagi Ustazah Nur Hanisah yang lebih seronok ikuti program Dr Roket ini adalah dikelilingi rakan-rakan ataupun circle yang supportive. Dr Roket akan bantu setiap hari, kadang-kadang kena sahaja dengan masalah yang dihadapi oleh beliau

KINI, pada hari 28 Mei 2021 merupakan hari bersejarah buat Ustazah Hanisah kerana pada hari ini beliau telah berjaya viva. Sangat mengagumkan perubahan Ustazah Hanisah dari hadapi stress yang melampau telah berjaya atasi cabaran beliau bersama Dr Roket. Jika anda terlepas menonton terjah viva Puan Nur Hanisah tadi bersama Dr Roket dengan tetamu istimewa lain. Klik >> https://www.facebook.com/drkndrroket/videos/499850361214916

 

https://www.youtube.com/watch?v=kuoQBDL1vU8&t=2425s

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x