KOLEKSI DISERTASI / TESIS VIVA PLATINUM DR ROKET
Artikel ini merupakan salah satu koleksi disertasi / tesis Viva para Platinum Dr Roket yang diakui sah dengan izin pengkaji. Sebarang peniruan / salinan di tempat lain adalah tidak dibenarkan.
Disertasi/ Tesis Viva ~ (Dr) Nur Fadzeelah Abu Kassim, PhD USM
Setinggi-tinggi jutaan TAHNIAH kepada bangsa pascasiswazah yang berjaya menyempurnakan pengajian Master atau PhD. Bagi mereka yang telah menamatkan pengajian PhD kini berjaya menerima gelaran Doktor Falsafah.
Alhamdulillah, seorang lagi ahli platinum Dr Roket telah berjaya melalui pengalaman ‘the real Vivalicious’ di bilik Viva pada 21 Mei 2025 iaitu (Dr) Nur Fadzeelah Abu Kassim.
Jutaan tahniah diucapkan kepada (Dr) Nur Fadzeelah atas kejayaan beliau membentangkan tesis di bilik Viva. Syukur, beliau telah LULUS Viva dengan jayanya.
Berikut adalah ringkasan latar belakang kajian beliau yang dikongsi untuk rujukan umum. Semoga perkongsian ini memberikan manfaat kepada ummah, khususnya kepada pelajar yang akan atau sedang menempuh perjalanan pengajian mereka.
NAMA:
(Dr) Nur Fadzeelah Abu Kassim.
BIDANG:
Chemical Engineering.
UNIVERSITI:
Universiti Sains Malaysia (USM).
NAMA PENYELIA:
1. Prof. Dr. Ahmad Zuhairi Abdullah (SV)
2. Dr. Nor Aida Zubir (Co-SV)
TAJUK KAJIAN:
Modification of Cu-doped CeO2 using Saccharides for Sonocatalytic Degradation of Caffeine in Water.
CADANGAN KEPADA PENGKAJI SETERUSNYA:
The saccharide modification can be used to improve/alter the catalytic properties of redox active catalysts especially for application of environmental remediation.
Terima kasih kepada (Dr) Nur Fadzeelah atas jasa dan kesudian berkongsi ilmu di atas sebagai panduan dan rujukan ummah dan bangsa ‘Postgraduate’ di luar sana.
Tak ada ilmu pengurusan tesis yang betul? Tak tahu nak seimbangkan akademik dan life? Nak rasai impak dalam journey Master PhD anda? Jom hadir ke seminar PTP tahun ini! Tekan button di bawah SEGERA 👇🏻

















