fbpx Skip to main content
search
0

Puan Siti Syahirah Saffinee, merupakan penerima biasiswa semenjak pengajian Master. Tatkala berada didalam journey PhD pada tahun 2018, beliau mengalami sedikit kekangan kewangan hingga beliau tertanya-tanya bagaimana beliau mampu untuk bertahan dalam PhD-nya bersama suami.

Beliau jenis seorang yang sanggup belajar tanpa paksaan daripada mana-mana pihak. Atas semangat belajar ini, dalam masa kekangan kewangan, beliau sanggup membuat tutor tuisyen di sekitar Gombak. Alhamdulillah ketika itu juga beliau menerima tawaran sebagai pensyarah di sebuah pusat pengajian.

Alhamdulillah masalah kewangan beransur-ansur pulih ketika itu. Namun beliau menghadapi cabaran tiada geran dan topik kajian yang bersesuaian. Beliau tidak tahu bagaimana hendak bermula sehingga berasa lost. Sedangkan beliau sememangnya seorang seorang yang rajin dahulunya, rajin mengembara ke Indonesia, Thailand dan pelbagai tempat untuk hadiri conference.

Oleh sebab itu, beliau mula menceburi diri dalam dunia perniagaan kecil-kecilan bagi mengubati rasa tidak puas hati terhadap PhD ketika itu. Hinggalah beliau berjumpa Dr. Roket dan menyertai NUT secara maya pada 22 Mac 2020 ketika mana PKP 1.0 bermula. Beliau mulakan PKP dengan semangat PhD yang baru dan mindset yang baru.

Sebelum NUT beliau hanya memiliki 70 muka surat. Kemudian beliau terus mendaftar sebagai Potential Platinum, sehinggalah muka surat saya meningkat sebanyak 244 muka surat. Disini beliau dapat rahsia orang berjaya iaitu menang diawal pagi.

Pada awal pagi beliau fokus pada tesis, sebelah malam pula beliau berpeluang meluangkan masa bersama keluarga. Terasa keberkatannya yang berbeza ketika itu..

Ingin tahu kelainan luar biasa yang Puan Syahirah alami selepas berjumpa Dr. Roket? Klik disini untuk sesi temu bual istimewa Dr. Mardiana bersama Puan Syahirah >> https://www.facebook.com/1434289643502900/videos/1419364798403305

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x