fbpx Skip to main content
search
0

Sempena beberapa hari sahaja lagi sebelum seminar Nak Ubah Tesis (NUT) kami ingin tunjukkan antara maklumbalas daripada Platinum yang telah menggunakan RRD & ARMP Chart ini:

1- Ustazah Muazah Abdul Samah

Rasa seronok

“Saya juga rasa seronok sebab kita turut dibekalkan dengan tools yang membantu melajukan tesis seperti ARMP chart dan RRD.  Saya dapat lihat tesis saya juga semakin berkembang daripada hanya berjaya tulis seminggu satu perenggan, kini saya berjaya menulis sekitar 5-10 muka surat setiap hari”.

2- Cik Puan Nira

SV puji

“SV kata I la student part time yang paling organize dan cepat siap…tak pening dia nak check and track.. Flow for each chapter sangat mudah nak faham”.

“SV kata lagi mana dapat RRD ni..tak pernah Nampak kat kedai pon.. beli kat UK ke?”

3- Nurul Huda Mohd Sofe

Lebih fokus

“Siapkan Draft 2 selepas 5 hari Darft 1 diselesaikan. Saya tak lagi bermimipi di siang hari melihat total pages 278 dan Alhamdulillah saya tak lagi tinggalkan tesis walaupun hujung minggu”.

4- Zeti Yusmira

Big WHY yang jelas

Beliau dihadiahkan RRD & ARMP Chart oleh penyelianya dan menyedari bahawa pengajian beliau perlukan pengurusan yang baik, dan tidak cukup dengan sekadar belajar seperti biasa.

5- Rohaidah Ibrahim

Rasa Sangat Seronok

“Allahu Akbar, rasa sangat seronok. Saya terima RRD masa bulan puasa, saya terus ambil peluang di halaman 28-31 (Ramadhan Zon). Subhanallah memang saya amalkan sepenuhnya tanpa tertinggal. Saya rasa bulan Ramadhan kali ini merupakan bulan puasa yang sangat bermakna dalam hidup saya”.

Rasa Sangat Bertuah

“Saya merasa sangat bertuah kerana Allah Ta’ala telah memilih saya untuk memilikki RRD yang sangat istimewa ini. Setiap bahagian dalam RRD mempunyai objektif dan arah pandu untuk saya fokus dalam penulisan tesis saya, apa yang perlu saya buat dengan SV, apa perancangan saya, dan saya tak pernah tertinggal melihat perkembangan tesis sama ada harian, mingguan mahupun bulanan. Segalanya telah Dr. Roket rancang dan ada dalam RRD. HANYA IKUT SAHAJA PROSES akan nampak hasilnya👍🏻”.

Rasa Diri Tak Tersesat

“ARMP chart mengajar saya untuk merancang penulisan tesis saya lebih bijak. Saya boleh rancang sendirian dan pilih kategori mana yang perlu saya buat samada ianya PENTING PERLU DISELESAIKAN SEGERA! Atau yang boleh tinggalkan dahulu untuk sementara waktu dalam penulisan tesis”.

Rasa Yakin Dan Mula Nampak Rancangan Masa Depan Tesis Saya

“ARMP chart ada perancangan masa depan yang mana ianya saya boleh rancang untuk masa akan datang apa yang perlu saya tambah dan saya cari dalam penulisan tesis saya. Saya boleh Nampak apa fakta atau sub-topik yang yang saya perlu cari dan saya perlu gugurkan. Secara langsung saya dah boleh nampak apa yang perlu saya buat selepas ini terutama apabila saya berjumpa/berbincang dengan SV saya”.

Lebih Bermotivasi Nak Lajukan Tesis Setiap Masa

“Dari pergerakan tesis melalui ARMP chart dan pegang rapat2 “PAGES DRIVEN MINDSET”. Saya nampak tesis saya semakin berkembang deraf demi deraf. Saya rasa lebih seronok, bermotivasi untuk terus tambah pages dalam tesis saya. Syukur sangat, saya ada group circle yang positif dan mentor yang ada result yang sentiasa membantu untuk saya terus grow dalam thesis saya”.

6- Intan Farahana

Syukur

“Alhamdulillah, syukur kerana mendapat satu alat belajar yang sangat membantu untuk kenal pasti perkembangan perjalanan tesis kita. Hari-hari bersyukur”.

Gembira

“Sangat gembira kerana boleh nampak perancangan kerja untuk tesis. Mengubah kesedihan dan duka lalu kembali bersinar dan perkembangan luar biasa”.

Seronok

“Menjadi teman karib dan tempat luahan apa yang ada di dalam kepala. Seronok sangat daripada bentuk visual ditukarkan kepada perancangan yang boleh dilihat dan diulang-ulang baca”.

Bahagia

“Bertuah dan bahagia di mana tidak pernah terfikir untuk ada jurnal khas dalam menjalani kehidupan menyiapkan tesis”.

Terbaik

“Seperti hidup, yang ada turun naik tonggeng terbalik, begitu juga perjalanan tesis. Namun jika kita bijak mewarnakan hidup dan laluan tesis kita, alangkah bestnya laluan tesis itu”.

7- Faridah Hanim

Teruja

“Alhamdulillah…Sekarang tak sabar untuk siapkan draft yang ke 17! Saya excited sangat gunakan RRD & ARMP Chart”.

Feedback dari pelajar Master PhD yang dah gunakan RRD dan ARMP Chart

Haaaa efektif kan Magic Tools Dr Roket ni untuk pelajar Master PhD. Tengok je lah semua maklum balas mereka yang telah gunakan RRD dan ARMP Chart ini, fuhhh sangat memudahkan perjalanan pelajar Master PhD terutamanya dalam merancang deraf tesis mereka terus berevolusi!

Siapa yang tak mencuba lagi RRD dan ARMP Chart jom klik di bawah ini. Cepat-cepat sebelum NUT yang akan berlangsung semasa 27 hingga 29 Ogos 2021

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x