fbpx Skip to main content
search
0

“Ishh malas aku nak pergi. Seminar apa kebenda tu..? Setakat nak cerita spiritual mantap tesis bergegar.. Haha. Adik aku boleh sembang bab ni.. Ramai je kot ustaz dok cerita di tv, radio, youtube bersepah kot…lagi baik aku fokus duduk lab buat report aae jugak manfaat untuk tesis aku”..
.
Erk bukan tesis awak dah 6 bulan dok buat LR dan tak jumpa-jumpa Gap lagi ke?
.
“Hello tajuk macam forum perdana malam jumaat tu jer..? Apa kaitan dengan aku yang level PhD ni. Tu budak sekolah, MRSM layan lah kot. Dah dah banyak lagi data yang aku nak analisis. Daripada aku buang masa dengar tajuk tak berpijak dibumi tu lagi baik aku fokus tesis aku”.
.
Erk bukan awak dah lama tak bukak tesis ker..? Bila SV call macam lambat jer pick up..?
.
“Uish tajuk spiritual untuk tesis..? Ko dah kenape nak buang masa hadir seminar entah sape-sape mamat tu. Tak cukup ker ko solat baca Quran. Lupe ker yang ko tu buat tesis bidang agama kot..? Dah dah kita pergi library lah time tu. Buang karen jer. lagi pun kita ni hanya perlukan seminar-seminar Professional seperti Research Method, Academic Writing,How to publish article, barulah berbaloi beb..!”
.
Eh bukan awak pegi library dok layan FB, Instafamouss ker? Bukan ko ker yang selalu sebut nak “Quit”?
.
Diatas adalah sebahagian persepsi bila seminar yang dijadualkan berlangsung di UUM bertajuk “SPIRITUAL MANTAP TESIS BERGEGAR” kami ilhamkan.
.
Untuk rekod ia adalah atas jemputan Sqssc Uum Terima kasih atas kepercayaan buat kami membantu. Doakan kami dapat beri manfaat besar kepada bangsa postgrad yang hadir.
.
Faktanya sejak kami bermula ini yang kami bantu “unwritten things”.
.
Makhluk tidak sempurna. Universiti juga tidak terlepas. Pengalaman selama 4 tahun sebagai timbalan Dekan Akademik dan Penyelidikan Fakulti membuatkan saya banyak terdedah dan menguruskan pelajar postgrad. Anda boleh membaca artikel tulisan (John A Toews:1993) tentang stress dikalangan pelajar perubatan dan pelajar PhD.
.
.
Jadi kami membantu pelajar postgrad dengan “ilmu pengurusan”. Bagi yang pernah hadir siri seminar Roket edisi 2018 kelas 4 hari pasti faham pecahan yang kami bantu.
.
Formula 10% Motivation+ 20% Spiritual + 70% Management. = GRADUATE ON TIME.
.
Untuk seminar di UUM kami luaskan perkongsian tentang “spiritual”. Maksudnya dalam seminar 4 hari hanya ada 10% elemen spiritual.
.
Nisbah masa perkongsian dalam julat 1 jam maklumat spiritual yang dikongsikan. bermaksud dalam tempoh 4 hari hanya 1 jam sahaja perkongsian tentang spiritual. Namun di UUM ia digandakan kepada 8 jam. Bermaksud 8:1. Best ke Best?.
.
Apa tidaknya dapatan kami mengendalikan seminar Master PhD Roket 86% yang hadir mempunyai cabaran mengendalikan “perjalanan rohani” mereka ketika bergelar calon Master PhD.
.
Pernah dengar tak orang tanya “Which part of your brain is associated with religion?
.
Ha nak jawap apa?
.
Pernah baca tentang “Neurotheology”: atau bahasa orang tobiar “The relationship between brain and religion”.
.
Seingat saya sewaktu belajar Cognitive Psychology kami guna buku Robert J.Sternberg.
.
Bergaduh besar (dibaca diskusi) dengan pensyarah Prof Rahmatullah khan tentang isu “GOD SPOT” dalam otak.
.
Poin mudahnya “Are religious feelings just the result of brain activity?
.
Dalam jurnal Social Cognitive and Affective Neurosciences merekodkan satu kajian yang dijalankan oleh Dr Keise Izuma dari University of York ” Belief in God can be modulated…”
.
Jadi penting tak spiritual diuruskan oleh geng-geng Master PhD?
.
Rekod kami membuktikan mereka yang G.O.T adalah insan yang menguruskan “spiritual” mereka dengan baik. Soalannya Bagaimana mereka lakukan..? Bagaimana nak buat?
.
Jom saya kongsi dengan anda 1001 formula luarbiasa GBT atau GOT dengan “Spiritual Mantap”.
.
Bagi yang bakal hadir anda menjadi yang PERTAMA di Malaysia menggunakan Workbook khas untuk modul ini. Syok ker Syok sangat?
.
Untuk rekod ini seminar PERTAMA Roket dengan Modul Spiritual Khas.
.
Jumpa anda di UUM 4 Sept 2018.
.

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi :

📲 wassap.my/60182587003
📲 wassap.my/60183998003

Atau terus ke link untuk pendaftaran

https://drroket.onpay.my/order/form/smpruum/sqsuum

#DrRoket
#AndaBelajarKamiUrus

#drroket #zonutara #chooseus #talk2expert #master #phd #tulistesis #urustesis

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x