fbpx Skip to main content
search
0

Dr Roket Terima Peluang Merasmikan Bijak Hall di Johor

Tahun 2017, seminar yang dijadualkan di UTM Skudai terpaksa dipindahkan ke Surau Jawharatul Muttaqin .

Pagi Sabtu 20 Januari 2024, Allah izinkan Dr Roket untuk bersama dengan Platinum Dr Roket di Johor.

Dr Khairul Nizam, pengasas Dr Roket diminta untuk officiate Dewan Bijak milik salah seorang Circle Dr Roket.

Ini nota yang diberikan oleh PRA, Dr Shaliza Jumahat Sabtu itu.

“Salam Doc, InsyaAllah Cik Puan Farah Sazrina berhajat untuk Doc rasmikan Dewan beliau (Dewan Bijak LittleQids) ketika Meet Up Roadtour di JB nanti. Dewan ni yg bakal digunakan juga untuk sesi Meet Up insyaAllah. Saya akan info CRMP/tim terlibat untuk letak tentatif ni di sesi akhir sebelum sesi berfoto. Okay ke Doc untuk rasmikan?”

Termenung. Soalan ini mula muncul. “Siapa awak? Tak layak kot. Bukan ahli Akademik terbilang, kenapa saya..? dll”. Itulah yang muncul di fikiran Dr. Haji Mohd Khairul Nizam.

Apabila ditanya kenapa ingin dirasmikan oleh Dr Roket, ini jawapannya dan suami;

"Saya nak anak-anak di sini baca, tahu, nampak hari-hari & dapat ambil inspirasi untuk belajar sehingga PhD..
Sebab tu saya nak guru saya yang rasmikan Dewan Bijak ni.. dan nama tadika ni LittleQids sebab huruf Q = Quran".

Cik Puan Farah Sazrina, Founder LittleQids

Antara ucapan oleh Cik Puan Farah Sazrina, pemilik Dewan Bijak, LittleQids;

Syukur alhamdulillah.. selesai program di zon Selatan. Kedatangan Doc, Dr Mar dan semua yang hadir semalam disambut dengan hujan dan suasana yang damai dan tenang.

Saya semalam berdiri di depan pintu Bijak Hall untuk sambut kehadiran semua dan berdoa pada Allah, permudahkan perjalanan mereka pada hari ini.

Saya melihat Doc 1 demi 1 coaching setiap peserta, saya terdetik dalam hati.. ‘Ya Allah.. terima kasih hadirkan insan ini kerana saya melihat ikhlasnya Doc untuk bantu kami”. Dari pukul 9 pagi- 4 petang Doc tak minta air, terus coaching dengan energy yang tinggi’.

Allah is the best planner. Akhir sekali. Terima kasih Doc, Dr Mar, Sofea, Summayah, Bella dan semua yang hadir di Bijak Hall dan terima kasih Doc sudi rasmikan Bijak Hall, LittleQids.

Pagi ini anak-anak murid 6 tahun dah perasan papan perasmian yang Doc sign, mereka baca dan tanya ini siapa? Guru kelas mereka bagi penerangan, ini cikgu besar ticer ummi sign.. kena belajar sampai master PhD macam ticer ummi. (Anak murid panggil saya ticer ummi).

Terima kasih Doc atas ilmu yang diberi semalam.. insyaAllah saya fight 💪🏻💪🏻💪🏻. Saya bukan yang terbaik tapi saya cuba sehabis baik. Terima kasih ❤️ Terima kasih 🥰 Terima kasih 😍”

Terima kasih Cik Puan Farah kerana mempercayai dan sentiasa menyokong Dr Roket.

Jom kita sama-sama doakan pada 10 Rejab ini;

“Ya Allah pelihara dan jadikan pusat pengajian LittleQids ini BERJAYA melahirkan ilmuan yang belajar sehingga PhD, BERMANFAAT buat ummah dan sentiasa mencari redho Allah dan Rasul”.

Tak ada ilmu pengurusan tesis yang betul? Tak tahu nak seimbangkan akademik dan life? Nak rasai impak dalam journey Master PhD anda? Jom hadir ke seminar PTP tahun ini! Tekan button di bawah SEGERA.

Anda seorang pemula? Berminat atau baru nak sambung belajar? Atau anda tengah stuck atau kritikal dalalm Proposal Defense / Dissertation / Tesis? Jemput hadir ke Seminar Mudah Siap Tesis di bawah.

JOIN PROGRAM TERDEKAT ONLINE
Nabila Suhaimi

Content Writer Dr Roket

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x