fbpx Skip to main content
search
0

Ramai calon Master PhD tidak perasan ada tindakan-tindakan kecil yang melajukan tesis.

Atas kesedaran ini, Dr. Roket berjaya menghasilkan R.O.K.E.T Research Diary (RRD) yang pertamanya di Malaysia dan di dunia. Niat murni Dr. Roket membantu keserabutan pelajar Master PhD kini terakam kemas didalam satu modul unik ini, bagi memberikan solusi terhadap cabaran yang sudah lama berlegar dalam kalangan bangsa Posgrad seperti anda.

Tindakan- tindakan kecil yang sering kali diambil ringan oleh pelajar Master PhD, sebenarnya memberikan impak yang besar terhadap pengajian mereka. Umum mengetahui dunia pascasiswazah adalah begitu mencabar mental, emosi, kewangan dan pelbagai aspek lain. Jika tidak diurus dengan baik cabaran ini, berpotensi berubah kepada tekanan, kemurungan, keraguan dan pelbagai masalah yang merbahaya.

Buat Master PhD adalah Kerja Insan Rajin dan Pandai Urus

Sememangnya masyarakat sinonim dengan tanggapan sebegini yang dapat anda banggakan. Bahkan, kata- kata Dr. Roket ini berjaya membangkitkan motivasi dan emosi bangsa Posgrad untuk lebih positif dan mengubah segala permasalahan yang diatas, kepada cabaran yang membina. Ini supaya anda menjadi antara calon Master dan PhD yang berkemampuan menguruskan Master PhD dengan tersusun hingga terpaksa Graduate On Time atau Graduate Before Time sahaja.

Dengan RRD yang diformulasikan khas oleh Dr. Roket, anda kini berpeluang mengikut jejak langkah insan-insan luar biasa, yang sudah pasti memiliki rutin tersendiri dalam menguruskan pengajian mereka hingga berjaya. Diari istimewa ini lengkap buat anda agar impian anda menjadi calon Master PhD yang luar biasa dapat direalisasikan dan tersemat kemas perjalananya buat tatapan generasi yang mendatang.

Ilmu Urus Pengajian

Inilah dimensi baru didalam dunia pengurusan Master PhD pada alaf baru, yang menyingkap ruang dan peluang anda menyusun strategi bermula sebelum anda mendaftar, sehingga nama anda bakal tercatat secara bersejarah pada ruangan graduasi diari ini. Selingan motivasi dan tips ekslusif Dr. Roket, semestinya menyemarakkan semangat anda mengikuti proses yang betul daripada mentor anda.

Tidak terhad terhadap pengurusan pengajian sahaja, anda akan merasai perubahan besar didalam hidup yang lebih teratur dan sistematik tatkala berdisiplin memanfaatkan RRD ini. Kekangan masa dan bermacam-macam komitmen yang tinggi bangsa Posgrad, kadang- kala melarikan fokus anda terhadap penulisan tesis. Justeru, diari ini membantu anda peka dengan tugasan dan tarih-tarikh penting hingga lima tahun kedepan lamanya.

Formula Yang Terbukti Terkesan.

“Alhamdulillah, saya sangat teruja menggunakan RRD. Banyak sebab, tetapi yang paling seronok apabila momentum jatuh, antara perkara yang saya buat adalah saya rujuk halaman yang ada tanda tangan penyelia. Ini bagi saya bayangkan nasihat-nasihat mereka supaya menaikkan semula semangat saya untuk menulis tesis”, catitan Puan Nazifah Mustaffha dari USM.

“RRD begitu menyeronokkan kerana kita boleh rancang aktiviti berdasarkan hari, minggu, susun ikut keutamaan dan memudahkan otak bekerja”, akui Puan Fakhitah Ridzuan dari UITM Shah Alam.

Ketahui lebih lanjut keberkesanan Roket Research Diary (RRD) ini, didalam video viral terkini Dr. Roket disini! : https://m.youtube.com/watch?v=eb3V4IoFs8A

–> Dapatkan lebih banyak penulisan online menarik dan kreatif, buat motivasi dan inspirasi anda dengan melayari dan ikuti #penacikbungaliana !

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x