fbpx Skip to main content
search
0

Saat anda membuat keputusan untuk menyambung pengajian Master PhD, peluang mengasah kemampuan diri didalam bidang  akademik terbentang luas di hadapan mata. Sudah tentu, pelbagai impian dan cita- cita bermain didalam minda anda setelah bergelar Dr. akademik kelak.

Selama mana anda memasang tekad yang kuat berlandaskan niat yang benar kerana Allah Ta’ala, tiada perkara yang mustahil untuk hadapi sepanjang bergelar bangsa posgrad. Yakinlah!

Jalan yang tidak seindah sentuhan mata.

Selamat datang kepada anda didalam dunia Master PhD yang sebenar. Realiti yang berlaku masa kini, ramai daripada rakan seperjuangan sebelum ini yang gagal menamatkan pengajian didalam tempoh yang ditetapkan oleh pihak Universiti.

Malah, kerajaan juga terpaksa melaburkan jutaan ringgit untuk menyediakan sokongan kewangan kepada rakyat Malaysia bagi menyambung pengajian di peringkat tertinggi, namun kadang kala rugi dek kerana ada yang tidak mampu mencapai target pengajian oleh Kementerian Pengajian Tinggi.

Rintangan pasti ada buat bangsa posgrad, yang menuntut persediaan ekonomi, mental dan fizikal yang kukuh. Dr. Muhd. Khairul Nizam Zainan Nazri (Dr. Roket) berpengalaman lebih 4 tahun sebagai mantan Timbalan Dekan Akademik dan Penyelidikan di USIM, telah menyaksikan sendiri realiti suka duka ribuan bangsa posgrad sehingga ada yang berhenti menamatkan pengajian.

Semestinya kewangan bukanlah faktor utama kecundangan mereka, tetapi mereka kurang arif beradaptasi dengan dunia Master PhD. Tidak sanggup membiarkan perkara ini berlanjutan, Dr. Khairul Nizam akhirnya mencipta formula R.O.K.E.T khas buat anda bangsa posgard.

Anda Belajar, Kami Urus!

Pada 21 Oktober 2016, secara rasminya telah tertubuhnya 2M World Sdn Bhd dengan gelaran Dr. Roket, yang terus menjadi fenomena hingga kini. ‘Anda Belajar, Kami Urus’, Dr. Roket mendapat perhatian dan ikutan hampir 40,000 bangsa Posgrad di seluruh Malaysia dan dunia menerusi platform media masa yang terkini.

Kemampuan luar biasa Dr. Roket didalam menstrategikan perjalanan Master PhD bangsa posgrad masa kini, telah dapat memperbaharui perubahan positif mereka sehingga berjaya menyelesaikan masalah beserta tesis dengan pantas!

“Tercatatlah pada 20 Nov 2016 seminar R.O.K.E.T pertama kami. Seminar dijalankan berbekalkan semangat dan keberanian mahu membantu. Syukur Allah Ta’ala gerakkan hati mereka yang hadir. Terima kasih, kalian adalah insan yang percaya, kepercayaan anda membuatkan kami terus melangkah secara global!” Catatan diari Dr. Roket baru-baru ini.

2M World Sdn Bhd adalah sebuah syarikat yang membantu para pelajar Master PhD untuk menguruskan pengajian mereka menjadi lebih sistematik, teratur dan terurus.

Kepakaran Dr. Roket dan tim beliau adalah membantu anda yang tersangkut dalam pengajian melalui teknik pengurusan kehidupan dan tesis dengan pengalaman yang luas, memastikan tesis anda sentiasa berada di atas landasan yang benar, membantu mengurus penanda aras pencapaian pengajian anda dan pastinya membuat pemantauan berkala pengajian anda sehingga bergraduasi dengan jayanya.

“Membangkitkan emosi dan motivasi calon Master dan PhD adalah khidmat saya”, Dr. Roket.

Modul Dr. Roket yang tersedia khas buat anda bangsa Posgrad disini, sebenarnya telah berjaya menghilangkan keserabutan, tekanan, tertekan, kemurungan dan kerisauan pelajar Master PhD sepanjang bergelar pelajar, hingga membuatkan mereka berjaya menyiapkan tesis dalam tempoh 6 hingga 3 bulan dengan penuh kegembiraan yang boleh anda saksikan disini.

Sekali anda mengikuti seminar Dr. Roket, Insyaallah anda hanya mempunyai dua pilihan, sama ada mahu Graduate On Time (GOT) atau Graduate Before Time (GBT).

Dr. Roket telah membantu pelajar Master PhD didalam hampir 50 siri jelajah seluruh Malaysia, 800 bimbingan personal didalam seminar, kelas dan program istimewa.

Antaranya seminar Nak Ubah Tesis (NUT) khas untuk geng Master PhD yang sibuk dengan pelbagai komitmen, tiada masa menulis tesis dan tidak boleh fokus, dan Rocket Intensive Class 1& 2 (RIC) yang mendedahkan rahsia selesai tesis seawal 3-6 bulan dengan formula R.O.K.E.T.

Seminar ini terbuka kepada pelajar tahun akhir degree, pelajar yang bakal & juga baru mendaftar, dan sangat sesuai buat mereka yang telah berkerjaya dan berkeluarga.

Seminar Master PhD ini memfokuskan pelajar untuk menggerakkan minda bawah sedar melalui 30% unsur kerohanian dan 70% teknik pengurusan, memperbetulkan corak pemikiran mereka melihat PhD sebagai seuatu yang menggembirakan dan membantu merencanakan pengajian dengan lebih jelas dan efektif.

Dr. Roket telah membantu lebih 6000 alumnai Master PhD menerusi program yang dianjurkan secara langsung melalui 2M World Sdn Bhd, melalui perkhidmatan latihan dan perundingan dalam pengurusan Master PhD.

Bukan semua layak bergelar Platinum Dr. Roket

Istimewa buat pelajar Dr.Roket, anda berpeluang bergelar Platinum Dr. Roket dan mendapatkan sesi latihan secara langsung bersama Dr. Roket tiap minggu. Namun tidak semua layak kerana pemilihan akan dibuat mengikut syarat-syarat yang ketat.

Hanya mereka yang benar- benar mempercayai proses sepenuhnya, patuh mengikuti saranan mentor Dr. Roket dan komited didalam circle group positive Dr. Roket sahaja yang layak menyertai program advance ini sehingga berpeluang mendapatkan Sijil Coach R.O.K.E.T Master PhD (CRMP).

“Saya hanyalah pelajar Dr Roket, yang hormat dan patuh pada proses Dr Roket. Saya telah menikmati banyak keputusan positif yang saya sendiri tidak jangka sejak join menyertai Platinum Dr. Roket pada Januari 2020.

Sejak mengikuti proses Dr. Roket, saya memikul bersama bebanan besar kehilangan ibu dan ayah mertua, disamping masalah kesihatan. Ini begitu menguji emosi, mental, fizikal, namun sedikit pun tidak melunturkan semangat saya.

Dr. Roket telah bimbing saya untuk memohon kepada Allah Ta’ala seawal 4.01 pagi dan sujud syukur. Besarkan syukur. The Best Action hasil dari Muhasabah diri. Saya tidak berseorangan dalam mengharungi semua ini. Saya ada doa. Doa yang dikirimkan.

Doa yang dibisikkan. Doa dalam sujud. Adalah sangat bernilai tinggi doa dari guru sendiri, tim Dr. Roket dan circle group positif luar biasa. Saya bersyukur.” Antara maklum balas Platinum Dr. Roket, Puan Zeti Yusmira dari Brunei Darussalam .

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x