fbpx Skip to main content
search
0

Ini yang berlaku kepada salah seorang Platinum setia Dr. Roket, Puan Nur Hidayah Ahmad yang mengambil bidang pengajian Ph.D Project Management di USM Beliau berjaya menggerakkan tesis secara luar biasa dan buktinya kini beliau telah menghasilkan draft yang ke-28!

Dr. Roket turut memuji beliau kerana progress tesis beliau yang meningkat hari demi hari dan menjadi contoh terbaik kerana berjaya transform diri menjadi lebih positif. Jika tesis Master beliau beberapa tahun sebelum ini sangat menyedihkan kerana mampu menyiapkannya pada waktu malam sebelum hantar kepada SV, kini tesis PhD beliau antara yang hampir sempurna di mata SV !

Rakan seperjuangan beliau, Puan Nur Asyikin Marzuki , pemegang Ph.D Kejuruteraan Awam di USM juga tidak kurang hebatnya dan berpengaruh tinggi dalam circle Master Ph.D Dr. Roket. Kisah silam beliau yang tertangguh bertahun-tahun Ph.D kerana menanggung bebanan tanggungjawab dan emosi yang amat berat baginya hingga hampir kemurungan.

Berkat doa ibu, suami dan keluarga yang mahu melihatnya bahagia dan berjaya, beliau akhirnya bertemu dengan circle positif Dr. Roket, Puan Hidayah kini adalah antara tokoh PhD yang disegani ramai kerana tekad dan semangat beliau untuk menamatkan tesis kurang 6 bulan yang tinggi, sehingga lulus viva dengan jayanya yang hanya berlangsung 2 jam!

Dapat merasai sendiri hasil yang berganda-ganda dalam penulisan tesis beserta progress draft yang meroket, Puan Nur Hidayah Ahmad dan Nur Ashikin Marzuki bersepakat bersama-sama memperbaharui keahlian Platinum buat kali ke-3, sekaligus mencipta rekod pembaharuan keahlian Platinum Dr. Roket yang tertinggi dalam sejarah!

Sungguh bersemangat dan setia bukan!

Pertama kali berjaya diterima menjadi Platinum Dr. Roket semenjak Februari 2019, dua sahabat Ph.D ini tidak melepaskan peluang untuk terus konsisten dalam circle yang positif dan setia pada mentor Master Ph.D yang satu; Dr. Roket!

Mengimbau keadaan sebelum bertemu Dr. Roket, Puan Nur Hidayah sering kali melanggar pantang larang mereka yang GOT & GBT dan emosi yang tidak stabil. Selepas bertemu Dr. Roket, perbezaan yang ketara dari segi emosi, hubungan dengan SV dan perubahan sikap beliau yang semakin positif, tenang dan progressive dalam menulis tesis.

Bahkan, Life management beliau kian teratur selepas menggunakan tools ajaib Dr. Roket!

“Trust the process, page driven mindset dan positive mindset”,

Puan Hidayah berkongsi 3 learning points terbaik beliau sepanjang bergelar platinum. Beliau kini semakin bahagia dan tenang bersama tesis yang berevolusi draft demi draft, lebih mensyukuri nikmat kehidupan seharian kerana keajaiban demi keajaiban yang berlaku, hasil Result ilmu Thesis & Life Management Dr. Roket, iaitu;

– Power of mindset,

– Power of many drafts,

– Power of visualization,

Puan Nur Ashikin menjanjikan 3 learning points buat bakal-bakal platinum Dr. Roket di luar sana.

Puan Nur Hidayah Ahmad dan Puan Asyikin merasa terhutang budi terhadap Dr. Roket yang bukan sahaja menjadi mentor, tetapi juga guru, energizer dan push factor terhadap tindakan mereka selama ini.

“Terima kasih tak terhingga juga pada tim Dr.Roket yang sangat komited menjalankan tugas untuk terus membantu platinum Dr. Roket. Semoga Allah memberikan kemudahan dan ganjaran luar biasa pada Tim Dr. Roket yang awesome!”.

“Hanya Allah mampu membalas segala kebaikan kalian. Semoga Allah panjangkan usia Dr. Khairul, Dr. Mardiana dan seluruh tim dalam membantu bangsa postgrad merasai kemanisan journey mereka ini”.

Ini berdasarkan komunikasi mereka ketika Proposal Defense dan pertemuan bersama Supervisor mereka.

The Father of Thesis Done.

Keberkesanan bimbingan Dr. Roket tidak mampu lagi disangkal oleh bangsa Posgrad masa kini. Berpengalaman 10 tahun lamanya menyelia bangsa Posgrad dalam pengajian mereka, Dr. Roket sehingga kini aktif menjalankan siri seminar, bengkel, tip, motivasi meroketkan Master Ph.D dalam tempoh seawal 6 bulan.

Istimewa sesi Special Coaching Dr. Roket yang berlangsung baru-baru ini, memberi peluang para Platinum meenyelesaikan cabaran dan dugaan yang dihadapi dalam journey Master Ph.D mereka secara langsung.

Unsur kerohanian, motivasi dan strategi akademik yang begitu praktikal yang dikongsi oleh Dr. Roket, ternyata membawa sinar harapan untuk mereka terus trust the process bersama circle yang positif.

Dengan syarat, perlulah komited dengan tindakan bersama mindset yang tepat, barulah dapat Result kan!

Result yang luar biasa lahir dari action dan mindset positif yang konsisten. Buat Platinum di luar sana, jangan terlepas peluang untuk terus perbaharui keahlian dan kesetiaan bersama Dr. Roket. Pendaftaran dibuka sehingga 15 Julai ini sahaja ya!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x