fbpx Skip to main content
search
0

 Puan Norhidayah Arif, pelajar Master pendidikan dari Universiti Malaya. Beliau mula membuat keputusan menyertai Platinum ketika berada didalam kesulitan menulis tesis, tatkala suaminya dimasukkan ke hospital. Ditambah pula anak beliau sakit dan perlukan penjagaan pemakanan dan emosi yang betul. Ketika itu beliau berada didalam semester ketiga.

Puan Hidayah berniat mahu mendekatkan diri kepada Allah. Dan mengakui program Dr. Roket memenuhi hajatnya serta lain daripada yang lain.  Ketika berjumpa Dr. Roket pertama kali didalam group telegram, beliau terus bertindak dengan menyertai seminar MST ketika itu.

Beliau perlu menyiapkan kerja-kerja yang bertimbun, hinggakan hanya mempunyai waktu jam 11 malam keatas untuk menulis tesis. Akibatnya beliau hanya mampu menyiapkan 5 helai tesis dalam masa 2 bulan!

Ini menjadikan beliau stress, dan hanya mampu meluahkan perasaan kepada suami. Puan Norhidayah akui cabaran berbeza ketika menyambung pengajian dalam tempoh bekerja dan bekeluarga ini.

Beliau turut diuji dengan bapa jatuh sakit dan perlu bergilir-gilir menjaganya dengan adik beradik sepanjang masa.

Ketika sertai Platinum, beliau mula bermuhasabah diri dan menghargai nikmat-nikmat-Nya, dan mengakui ujian-ujian adalah ladang pahala buat dirinya. Terkini beliau telah berjaya menyiapkan lebih 200 muka surat dan 4 deraf dalam tempoh beberapa bulan selepas bergelar Platinum.

Rakan- rakan sekeliling seakan-akan tidak percaya dengan progress luar biasa Puan Norhidayah. Trust the process bersama Dr. Roket dan mengamalkan rutin yang telah disyorkan oleh mentornya itu. Rutin kehidupan ini yang mempengaruhi kehidupan dan pengajian beliau secara tidak langsung.

Selama ini beliau terstuck kerana tidak tahu apa yang perlu dibuat dan tercari-cari guru yang dapat membantu. Melihat keceriaan wajah-wajah Platinum Dr. Roket membuatkan beliau turut mendaftar sebagai Platinum.

Ingin tahu lebih banyak keceriaan yang Puan Hidayah rasakan ketika menjadi Platinum?

Klik disini untuk menonton sesi temu bual istimewa Dr. Mardiana Mat Ishak bersama Puan Hidayah Arif! >> https://www.facebook.com/1434289643502900/videos/4028670743813841

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x