fbpx Skip to main content
search
0

Ustazah  Maznah Ramli, berasal dari Kelantan dan memiliki 5 orang cahaya. Beliau yang bertugas sebagai Kaunselor berdaftar dan juga guru Bahasa Arab di sebuah sekolah Kebangsaan di Kedah, yang telah berkhidmat sebagai tenaga pengajar semenjak tahun 2005.

Beliau memiliki Master dalam bidang kaunseling sehingga beliau berjaya bergelar kaunselor berdaftar. Beliau yang memiliki minat mendalam dalam bidang ilmu, dan sanggup menghadiri pelbagai seminar dan kelas walaupun perlu membuat pelaburan dalam jumlah yang tinggi.

Beliau mengenali Dr. Roket melalui kenalan dan terus merancang untuk mengikuti seminar Dr. Roket. Hinggalah beliau berpeluang menyertai seminar GEMPUR yang bertempat di Kota Bharu Kelantan ketika itu. Tanpa belum mendaftar PhD, beliau cuba serap sebanyak mungkin ilmu bagi membolehkan beliau membuat keputusan yang bijak.

Beliau kemudian membuat keputusan untuk menyambung PhD, berkat dorongan suami dan kata-kata perangsang Dr. Roket. Beliau terus menyertai Rocket Intensive Class 1 (RIC 1) dan berpeluang berjumpa dengan senior dan bangsa Posgrad yang hebat, yang berjaya menyemarakkan semangat beliau dalam pengajian pascasiswazah.

Beliau bersyukur kerana berjumpa dengan mentor yang tepat, yang sangat mengikuti perkembangan dan membantu perjalanan pengajian beliau. Bermula hanya dengan 16 muka surat sebelum menyertai GEMPUR, tesis beliau berevolusi sehingga ke deraf 9, iaitu sebanyak  781muka surat  kini.

Ingin mengetahui perkembangan menakjubkan pengajian beliau dengan lebih lanjut? Saksikan sesi temu bual istimewa Dr.Roket  bersama Puan Maznah Ramli disini>> https://www.facebook.com/100043948158360/videos/449233159776733

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x