fbpx Skip to main content
search
0

Puan Norhanani Abdul Rahman ,merupakan Platinum Dr. Roket batch 3, antara Platinum Dr. Roket yang begitu komited bersama Dr. Roket sehingga berjaya menyertai Rocket Inner Circle Meeting (RICM) baru-baru ini. Biarpun berhadapan seribu satu cabaran dan halangan sepanjang bergelar pelajar Master PhD, seperti kehilangan momentum untuk membuat pembetulan yang telah disemak oleh penyelia, serta pengurusan masa yang kurang efektif.

Namun begitu, beliau bijak ‘recaj’ semula motivasi bersama Dr. Roket dengan menonton Morning Doc tiap pagi dan mengaplikasikan saranan Dr. Roket dengan konsisten semenjak dahulu, hingga beliau terpilih menjadi peserta RICM. Ini pengalaman Puan Hanani sepanjang mengikuti program tersebut:

“Melihat, merancang, membuat tindakan untuk capai hasil 6 bulan, 5 tahun, 100 tahun akan datang buat diri dan legasi. Intipati pengisian RICM yg memberi impak bahawa memandang tesis kita hanya kecil. tetapi BIG WHY kita kepada ummah semakin besar. Beri, beri, beri dan ambil, dengan hanya memandu 2 kenderaan sahaja, Academic Vehicle (AV) & Business Vehicle (BV) dengan izin Allah membawa kepada sebuah kejayaan dengan kemahuan dan tindakan betul.

Ya Allah, idea pintar mentorku Dr. Roket; Dr. Mohd Khairul Nizam bukan hanya untuk membebaskan bangsa posgrad daripada cengkaman belenggu tesis malah mempersiap-siagakan bangsa posgrad kearah insan yang berbakti pada ummah.

Pengisian RICM yang sangat berharga bak sebutir mutiara disebalik taburan pasir. Yang akan menyinarkan di setiap ruang dan peluang. Secara hakikatnya, bukan mudah untuk seorang Platinum untuk menyertai RICM. Banyak syarat yang ditetapkan oleh 2M World bagi memastikan Palatinum bersedia dari segi mental dan fizikal untuk mula menggerakkan kedua-dua kenderaan AV dan BV ini.

Di antara syaratnya adalah Platinum harus menyelesaikan 6 bulan bersama proses Dr. Roket termasuk telah menghadiri program Vivalicious. Ini kerana bagi mengeraak AV dan BV ini komitmen yang sangat tinggi amat diperlukan. Malah, sebelum program RICM semua peserta perlu menyiapkan pelbagai tugasan yang mencabar.

Suka untuk saya kongsikan disini pengalaman pertama kali menyertai RICM yang sangat memberi impak walaupun tidak menyertai RICM pertama secara online dahulu. Saya telah memjenamakan semula identiti diri di FB, membina page dengan gelaran Dr. Wave dan mula mengumpul ‘followers’ di page. Saya mula menyusun strategi ke arah mencapai pelan 5 tahun ‘vision board’ yang saya bentangkan kepada suami ketika sesi bersama pasangan di RICM.

Pelbagai ilmu untuk mengerakkan AV dan BV yang saya perolehi semasa RICM termasuk perkongsian daripada Dr. Mardiana dan Platinum. Daripada impian, merancang, cara melaksana dan banyak lagi aspek ke arah pelajar dan ahli khalifah yang berjaya.

RICM bukan berakhir di Bukit Tinggi sahaja, malah Dr. Roket telah membimbing kami selepas program RICM dengan sesi ‘Zoom’ untuk kami mula bertindak dalam AV dan BV.

Untuk mengikuti RICM bukan mudah, ada proses yang perlu dilalui dan merupakan faktor tolakan untuk bangsa posgrad segera menyudahkan PhD journey. Terima kasih Allah mendatangkan Mentor seperti Dr. Roket. Kami bukan hanya dapat untuk dunia malah kami dipersiapkan untuk bekalan akhirat.”

Hasil kepercayaan yang tinggi terhadap Guru Pengurusan Master PhD nombor satu Malaysia: Dr. Roket, beliau kini lebih jelas merangka hala tuju pengajian hingga 100 tahun ke hadapan! Malah, beliau lebih bersemangat bersama circle group positive Dr. Roket untuk meningkatkan dan mengovulasikan tesis hingga Graduate Before Time (GBT).

Anda boleh saksikan sendiri perubahan besar beliau secara langsung disini: https://www.facebook.com/drkndrroket/videos/1148526722199091 . Untuk mencapai tahap luar biasa seperti Puan Hanani ini, anda perlu ubah corak pemikiran anda terlebih dahulu melalui Seminar Nak Ubah Tesis. Klik disini untuk menyertainya: http://t.me/drroket

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x