fbpx Skip to main content
search
0

Berani menjejakkan kaki ke peringkat tertinggi di dalam dunia akademik, iaitu dengan menyambung pengajian didalam Master PhD.

Ini antara penghormatan yang diperolehi oleh bangsa Posgrad daripada masyarakat sekeliling, kerana tidak semua orang yang sanggup mengambil cabaran bergelar pelajar kembali tatkala sedang berada di kemucak kejayaan dalam kerjaya dan kehidupan.

Berpengalaman bertahun- tahun dalam kancah dan selok belok dunia Master PhD, Dr. Roket faham akan cabaran yang mereka bakal tempuhi.

Bersama mentor Pengurusan Master PhD, Dr. Roket berhasrat membantu menyelesaikan isu-isu berat yang dihadapi oleh mereka agar menuntut ilmu menjadi suatu perjalanan yang mampu ditempuhi oleh semua orang tanpa mengira latar belakang, bangsa dan usia.

Semenjak tahun 2016, Dr. Roket berhasil menemukan formula- formula khas R.O.K.E.T yang praktikal dan terbukti berkesan dan berjaya kepada hampir 42,000 orang alumnai melalui lebih 800 sesi seminar, kelas dan sesi latihan secara personal bersama Dr. Roket.

Tidak lengkap rasanya anda melalui proses ini tanpa kelengkapan pengajian dan alat bantuan belajar yang praktikal dan cekap dalam merungkai isu berkenaan akademik dan kehidupan. Menuntut ilmu adalah sebuah jihad, jadi anda perlu bersedia dengan kelengkapan lengkap sebelum bertempur di dalam medan ilmu bagi mencapai kemenangan.

Bersama Dr. Roket, anda tidak perlu risau kerana segala bahan sokongan dan kelengkapan belajar tersedia istimewa, yang pasti melancarkan lagi proses betul yang anda akan lalui.

Kemahiran Menggunakan Tools dan Menulis Adalah Kemahiran Yang Boleh Dipelajari.

Jika selama ini anda hanya belajar menggunakan teknik pembelajaran yang sama semenjak zaman sekolah menegah sehingga peringkat Ijazah Sarjana Muda, kini tiba masanya anda menambah baik dan mengubah cara pembelajaran menjadi lebih berkesan.

Tools atau bahan sokongan pembelajaran Dr. Roket menepati keperluan anda yang mahukan keseimbangan dari sudut kerohanian, kehidupan dan akademik. Tidak perlu dihuraikan secara panjang lebar tools yang tersedia dan keberkesanannya, anda boleh lihat sendiri produk pilihan anda di sini:
https://drroket.avana.asia/

Belum Cuba Belum Tahu!

Ramai pelajar Master PhD yang telah mendapat manfaat daripada produk- produk Dr. Roket ini sehingga impian Graduate On Time (GOT) dan Graduate Before Time (GBT) menjadi kenyataan tidak lama lagi, ikuti pengalaman mereka di sini: http://www.drroket.com/blog/ .

Tidak terkira betapa banyaknya maklum balas positif pengguna tools Dr. Roket, anda boleh nilai sendiri di sini: https://www.facebook.com/groups/484029715431479/ . Kami kongsikan juga perkongsian SEBENAR dua orang Platinum Dr. Roket tentang 5 perasaan istimewa mereka, sepanjang menggunakan RRD dan ARMP Charts, yang telah terbukti membantu menghasilkan deraf-deraf yang meningkat tiap hari.

1) Puan Rohaidah Ibrahim (Platinum 4)

1) RASA SANGAT SERONOK!!!
Allahu Akbar, rasa sangat seronok. Saya terima RRD masa bulan puasa, saya terus ambil peluang di halaman 28-31 (Ramadhan Zon). Subhanallah memang saya amalkan sepenuhnya tanpa tertinggal. Saya rasa bulan Ramadhan kali ini merupakan bulan puasa yang sangat bermakna dalam hidup saya.

2) RASA SANGAT BERTUAH!!!
Saya merasa sangat bertuah kerana Allah Ta’ala telah memilih saya untuk memilikki RRD yang sangat istimewa ini. Setiap bahagian dalam RRD mempunyai objektif dan arah pandu untuk saya fokus dalam penulisan tesis saya, apa yang perlu saya buat dengan SV, apa perancangan saya, dan saya tak pernah tertinggal melihat perkembangan tesis sama ada harian, mingguan mahupun bulanan. Segalanya telah Dr. Roket rancang dan ada dalam RRD. HANYA IKUT SAHAJA PROSES akan nampak hasilnya👍🏻.

3) RASA DIRI TAK TERSESAT
ARMP chart mengajar saya untuk merancang penulisan tesis saya lebih bijak. Saya boleh rancang sendirian dan pilih kategori mana yang perlu saya buat samada ianya PENTING PERLU DISELESAIKAN SEGERA! Atau yang boleh tinggalkan dahulu untuk sementara waktu dalam penulisan tesis.

ARMP chart ini saya lihat hari-hari untuk ketahui perkembangan tesis saya bersama dengan affirmation card bersebelahan denganya untuk saya mengekalkan tenaga setiap hari.

4) RASA YAKIN DAN MULA NAMPAK RANCANGAN MASA DEPAN TESIS SAYA
ARMP chart ada perancangan masa depan yang mana ianya saya boleh rancang untuk masa akan datang apa yang perlu saya tambah dan saya cari dalam penulisan tesis saya. Saya boleh Nampak apa fakta atau sub-topik yang yang saya perlu cari dan saya perlu gugurkan. Secara langsung saya dah boleh nampak apa yang perlu saya buat selepas ini terutama apabila saya berjumpa/berbincang dengan SV saya.

5) LEBIH BERMOTIVASI NAK LAJUKAN TESIS SETIAP MASA
Dari pergerakan tesis melalui ARMP chart dan pegang rapat2 “PAGES DRIVEN MINDSET”. Saya nampak tesis saya semakin berkembang deraf demi deraf. Saya rasa lebih seronok, bermotivasi untuk terus tambah pages dalam tesis saya. Syukur sangat, saya ada group circle yang positif dan mentor yang ada result yang sentiasa membantu untuk saya terus grow dalam thesis saya.

Semoga Allah memberi syurga yang terbaik buat Dr. Roket, Dr. Mardiana dan tim Dr Roket. Allahuma aminn x3.

2. Puan Intan Farahana (Platinum 4)

1.Syukur
Alhamdulillah, syukur kerana mendapat satu alat belajar yang sangat membantu untuk kenal pasti perkembangan perjalanan tesis kita. Hari-hari bersyukur.

2. Gembira
Sangat gembira kerana boleh nampak perancangan kerja untuk tesis. Mengubah kesedihan dan duka lalu kembali bersinar dan perkembangan luar biasa.

3. Seronok
Menjadi teman karib dan tempat luahan apa yang ada di dalam kepala. Seronok sangat daripada bentuk visual ditukarkan kepada perancangan yang boleh dilihat dan diulang-ulang baca.

4. Bahagia
Bertuah dan bahagia di mana tidak pernah terfikir untuk ada jurnal khas dalam menjalani kehidupan menyiapkan tesis.

5. Terbaik
Seperti hidup, yang ada turun naik tonggeng terbalik, begitu juga perjalanan tesis. Namun jika kita bijak mewarnakan hidup dan laluan tesis kita, alangkah bestnya laluan tesis itu.

Umpama kita mencatat panduan2 yang dikongsi Dr. Roket, colouful sticky notes menjadikan RRD dan ARMP Charts sangat berguna, hidup dan mampu memberi impak luar biasa.

Kami yakin anda juga mahu merasai sendiri pengalaman ini. Sertai dahulu program Dr. Roket agar anda berpeluang menggunakan Tools Dr. Roket seperti mereka di sini:
.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x