fbpx Skip to main content
search
0

Puan Nurol Halimatulwara’ dari Brunei Darussalam, merupakan ibu kepada seorang puteri dan juga pelajar PhD dalam bidang Dakwah dan Human Development di Universiti Malaya (UM).  Terpaksa berpisah dengan anak dan keluarga kerana perlu berlayar atas urusan pengajian, membuatkan beliau pernah bertangguh-tangguh beberapa kali untuk urusan pendaftaran di Malaysia.

Beban tanggungjawab yang dipikul bersama membuatkan beliau sentiasa berfikir seribu permasalahan yang perlu diselesaikan, antara keluarga dan pengajian. Namun begitu, beliau tetap bertekad cuba mendapatkan biasiswa  pentadbiran awam untuk meneruskan pengajian. Beliau telah mula membetulkan niat menyambung pengajian bukan sahaja atas syarat oleh institusi pengajian tempat beliau mengajar, malah kerana Allah Ta’ala.

Walaupun pernah berdepan dengan sedikit isu kewangan, beliau bersyukur kerana berjumpa dengan Circle Group Dr. Roket yang sentiasa membuatkan beliau raise the standard dan tabah. Kini beliau telah berhasil menyiapkan hampir 27 deraf, dalam tempoh masa kurang setahun!

Menjadi lebih tenang dan positif, beliau bertekad untuk membantu bangsa Posgrad yang lain selepas kagum dengan kepakaran dan semangat ukhuwah para Platinum Dr. Roket!

Ingin tahu tindakan yang betul Puan Halimatulwara’ lakukan hingga berjaya meningkatkan tesis, dalam masa yang sama menangani cabaran kehidupan sebagai seorang pengembara ilmu?

Klik disini untuk tontonan temu bual istimewa bersama beliau >> https://www.facebook.com/1434289643502900/videos/740370929932602

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x